Geslaagde Halloween Spooktocht

Activiteitencommissie Actueel

De hele dag had het geregend, de bomen in het bos rond Heveadorp dropen nog na. Aardedonker en mistig was het er. Betere omstandigheden voor het organiseren van een Halloween spooktocht had de activiteitencommissie van de bewonersvereniging zich niet kunnen wensen.

Op vrijdagavond 27 oktober stonden op het Heveaveld zo’n 150 opgewonden kinderen uit Heveadorp en Doorwerth klaar voor de start van een spannende spooktocht door het dorp en het omringende bos. De allerkleinsten hadden hun ouders meegenomen.

De vloek van Heveadorp.

Rond zeven uur was het zover. Een heks nodigde het eerste groepje kinderen uit in haar tent. “Ik ga jullie het verhaal vertellen over de vloek van Heveadorp”, sprak de heks en stak van wal. “Lang geleden werd hier in het dorp een meisje geboren met een rode hand. Heel raar vond iedereen dat. Op haar vierde verjaardag kreeg dat meisje een mooi cadeau: een witte ballon. Superblij was ze daarmee. Maar toen het meisje de ballon aanraakte werd ie rood! En niet alleen die ene ballon, álle ballonnen die ze aanraakte werden rood. Dat was schrikken! Het leek wel een vloek. Jaren gingen voorbij. Het meisjes kreeg zelf kinderen en weet je wat zo raar was? Ook die hadden een rode hand. De mensen hier gingen spreken van de vloek van Heveadorp.” 

“Straks komen jullie allemaal rare mensen tegen”, vervolgde de heks. Griezels, spoken, heksen en mannen in gekke pakken. Misschien zul je schrikken van enge geluiden. Ik denk, dat het mensen zijn die proberen van die vloek af te komen. En misschien kunnen jullie hun daarbij helpen. Ik hoop dat dat lukt!”

Op pad

En zo trok het eerste groepje kinderen het dorp in. De heks had niks te veel gezegd. Op bijna elke hoek had zich wel een griezel verstopt die de kinderen de stuipen op het lijf joeg. Menig kind zal er die nacht van gedroomd hebben. Gelukkig kwamen ze ook vriendelijke heksen tegen. Die hadden een pan dampende heksensoep bereid. Voor alle kinderen die daaruit een oogbal wisten te vissen was er een snoepje.

Met rode wangetjes keerden deelnemers terug op het Heveaveld. Daar was er voor iedereen iets te drinken en wat lekkers. 

Geslaagd evenement

De tien leden van de Activiteitencommissie kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagd evenement, mede dankzij de inzet van meer dan dertig vrijwilligers die met verve de rol van spook of heks vervulden en niet te vergeten Robert Holland (Robby’s AV) en Nils Hulsmeijer die de lichtshow respectievelijk de muziek verzorgden. 

En of de kinderen de spoken van hun vloek hebben kunnen bevrijden? Dat moet je hun zelf maar vragen!