Geslaagde Koningsdag in Heveadorp

Activiteitencommissie

Geslaagde Koningsdag in Heveadorp

In andere jaren trekt op Koningsdag een grote stoet richting Doorwerth om daar te blijven en aan activiteiten mee te doen. Dat kon dit jaar allemaal niet maar de activiteitencommissie greep die leemte aan om zelf een coronabestendige Koningsdag te vieren in ons eigen dorp.

Die begon om 10 uur, toen vanaf verschillende balkons het Wilhelmus klonk, gespeeld door muzikale dorpsbewoners. Dit was een landelijke oproep van het Concertgebouw-orkest dat ook de bladmuziek beschikbaar had gemaakt.

De laatste klanken van het Willhelmus waren het startsein voor spelletjes, dit jaar dus niet bij het tankstation van Doorwerth maar op ons eigen Heveaveld. Verspreid over het veld kon in gezinsverband onder veel meer met pijl en boog geschoten worden, spijkergepoept, croquet gespeeld en gebadmintond. Toen de kinderen alle spelletjes hadden gedaan konden ze een ijsje halen bij Pino, de bekende ijscowagen die meestal bij het veer staat. Het was een lekker warme dag dus ook veel volwassenen waren bij Pino te vinden.

Na de lunch speelden zo’n 14 kinderen een Ultimate Frisbee wedstrijd op het voetbalveld. Daarbij moeten teamgenoten een frisbee overspelen, zonder hem te laten vallen of onderscheppen, en dan scoren in het doel van de tegenstander. Tot slot deed een hele groep kinderen mee aan Jachtseizoen, waarbij een iemand moet vluchten. Elke vijf minuten wordt zijn locatie via een app doorgegeven aan de achtervolgende meute. Uiteindelijk werd de voortvluchtige gesnapt op de Duno. Daarmee waren de activiteiten ten einde maar het bleef nog lang gezellig op het Heveaveld, op gepaste afstand…