Sfeervolle sing along in Heveadorp

Activiteitencommissie Actueel

Onverwacht grote opkomst. Een nieuwe traditie?

Alleen langzaam neerdwarrelende sneeuwvlokjes ontbraken, maar afgezien daarvan zou Charles Dickens zich afgelopen vrijdagavond uitstekend thuis hebben gevoeld in een sfeervol Heveadorp. Tegen het decor van de monumentale rietenkapwoningen en een prachtig verlichte kerstboom brachten tientallen Heveanen op het Heveaveld bekende Christmas carols ten gehore. Niet ‘in prose’ maar zíngend, onder de enthousiaste leiding van dorpsgenote Dookje Engelhard, dirigente van het bekende popkoor ‘de Koorsprong’. Geoefende zangers van het koor gaven de toon aan, waardoor minder getalenteerde Heveanen werden aangemoedigd vol overgave mee te zingen. Dookje bleek trouwens ook een uitstekende pianiste en zangeres.

De sing along werd voorafgegaan door een optreden van het leerlingenorkest Eendracht. De jonge muzikanten speelden een aantal bekende kerstliedjes. 

Glühwein, chocolademelk en oliebollen

De grote opkomst overtrof, ondanks het regenachtige weer, de stoutste verwachtingen van de Activiteitencommissie van de Bewonersvereniging, organisator van dit evenement. 

Na afloop was er voor alle aanwezigen Glühwein of chocolademelk en werden door leerlingen van het Doornweerdcollege oliebollen verkocht voor een project in Ghana. Allen waren het erover eens, dat zij getuige waren geweest van de ‘geboorte’ van een nieuwe traditie.

Bekijk het album met foto’s op Google Foto’s en het filmpje op Youtube: