Bezoek van wethouder Maouche

Actueel

Bezoek wethouder Maouche

Wethouder Joa Maouche was woensdag 9 december in Heveadorp om te praten over de nieuwe lantarenpalen die in het oude dorp zijn geplaatst. Vorig jaar heeft de gemeente de vervanging van alle lantarenpalen in de gemeente aanbesteed, zie ook ons vorige bericht. Dit heeft geleid tot protest van bewoners van het oude dorp. Twintig jaar geleden is in overleg met de bewoners gekozen voor authentieke lantarenpalen in die straten, juist om bij te dragen aan de sfeer van dit beschermde dorpsaanzicht. De bewoners die destijds bij die keuze waren betrokken waren dus zeer verbaasd dat de armaturen nu zonder overleg of mededeling werden vervangen voor moderne exemplaren.

Het waarom van vervanging

De wethouder vertelde over de achtergrond van de aanbesteding en de wens om energiezuinige armaturen te installeren met de mogelijkheid om bijvoorbeeld fijnstofmeters of 5g zenders bij te plaatsen. Hij had begrip voor de wens van de bewoners om authentiek ogende armaturen te plaatsen en waarschijnlijk bestaat die mogelijkheid ook. Deze moeten wel voldoen aan het wensenpakket van de gemeente en zijn dan duurder dan de nu gekozen variant. Maouche was er duidelijk over dat de gemeente geen geld heeft om deze meerprijs te voldoen.

Bewoners aan zet

Hij zegde echter toe dat hij de meerprijs van de door de bewoners gewenste variant zou opvragen. Vervolgens is het aan de bewoners om te bekijken of het wenselijk en mogelijk is om via bijvoorbeeld een crowdfunding-actie dat geld bij elkaar te brengen.

Gemaakte afspraak

Het bezoek heeft daarnaast ook opgeleverd dat de wethouder en de bewonersvereniging elk half jaar in gesprek gaan over de plannen voor, en wensen van, Heveadorp.

De oude lantarenpalen

De nieuwe keuze van de gemeente
Bezoek van wethouder Maouche