Brochure ’Regenwater afkoppelen in Renkum. Gewoon doen’ gereed

Actueel groenclub

„Hoe krijgen wij de bewoners van Renkum enthousiast over het regenwater afkoppelen? Welke middelen zouden helpen om ervoor te zorgen dat de bewoners ook daadwerkelijk aan de slag gaan?”

Met deze uitdagingen gingen vrijwilligers uit de verschillende dorpen aan de slag. Zo ook in Heveadorp. De Groenclub startte het project ‘Regenwater afkoppelen’. Aan onze website werd een pagina met informatie over dit onderwerp toegevoegd en aan bewoners die belangstelling toonden werd informatie verstrekt. Desgewenst werd ter plaatse bekeken welke mogelijkheden er waren. Gingen bewoners daadwerkelijk over tot afkoppelen regenwater, dan bemiddelde de Groenclub bij het verkrijgen van een subsidie op materialen.

Brochure

In de brochure ’Regenwater afkoppelen in Renkum. Gewoon doen’, die binnenkort huis-aan-huis wordt verspreid vind je korte interviews en quotes van bewoners die het regenwater hebben afgekoppeld, voorbeelden van hoe je dat kunt aanpakken en goede uitleg over waarom het zo belangrijk is om het regenwater af te koppelen. Het misverstand dat een regenton hetzelfde is als het afkoppelen van het regenwater wordt uit de wereld geholpen. 

Verder bevat de brochure informatie over het tuinbordje, als ‘bewijs’ dat je regenwater hebt afgekoppeld en hoe je daaraan kunt komen. Ten slotte over de klimaatkeet en over ondernemers in Renkum die afkoppelproducten verkopen.

Lees of download de brochure hier