Daphne in de prijzen op Europees kampioenschap taxidermie

Actueel

Dorpsgenote Daphne Plugers reisde met een team van ‘De Museumwinkel’ af naar Salzburg om deel te nemen aan het Europees kampioenschap taxidermie. Met twee, door haar vakkundig opgezette dieren, een Siberische wezel en een manenwolf, nam zij deel aan dit kampioenschap  in de klasse ‘Professional’. (Het stadium ‘novice/beginner’ heeft zij inmiddels gepasseerd).

Tot haar verbazing (niet voor degenen die haar werk beter kennen) werd zij met de Siberische wezel eerste in de categorie ‘kleine zoogdieren’ en met de manenwolf eerste in de categorie ‘grote zoogdieren’.

Van Professional naar Master

De jury gaf ook een oordeel over álle zoogdieren waarmee novices, professionals en masters meededen en besloot aan Daphne de titel ‘Tweede van Europa’ toe te kennen. Een enorme eer, want vanaf nu mag zij dus officieel deze titel voeren. Maar daar bleef het niet bij. Aan volgende kampioenschappen mag Daphne meedoen in de ‘Masterklasse’.

De redactie van Heveadorp.nl feliciteert Daphne van harte met de behaalde  successen.

De prijswinnende dieren zijn te zien in ‘De Museumwinkel’ te Nijmegen.

Annemarie Haverkamp reisde mee met het Museumwinkel-team en schreef twee interessante artikelen over taxidermie en het Europees kampioenschap. Voor de NRC: ‘Een wedstrijd in het tot leven wekken’ en voor Voxweb.nl: ‘Met acht skeletten naar het EK in Oostenrijk’