Bevers vestigen zich aan Fonteinallee (update 30-06-20)

Actueel

Bevers vestigen zich definitief aan de Fonteinallee 

Update 30 juni 2020

De Hevea-bevers hebben het in deze omgeving duidelijk naar hun zin. ’s Ochtends vroeg en tegen de avond laten zij zich regelmatig zien.

Dit filmpje is op Youtube inmiddels al honderden keren bekeken:

Update 29 mei 2020

Op 22 mei 2020 fietste een dorpsgenoot ’s ochtends vroeg langs de Fonteinallee en ‘betrapte’ onze bever tijdens zijn ontbijt. Op de achtergrond hoor je een concert van vogels en de kerkklok van Driel die zeven uur slaat.

Bekijk het filmpje op Youtube:

Update 19 februari 2020

De bever lijkt zich nu definitief te hebben gevestigd aan de Fonteinallee. Sterker nog: recentelijk maakte een dorpsgenoot foto’s van twee bevers tegelijk. Inmiddels maakt Het Geldersch Landschap zich zorgen om de schade die de bevers toebrengen aan bomen. Laten we hopen dat deze sympathieke dieren zich een beetje weten te gedragen…..

De bever is de afgelopen jaren flink in opmars. Er waren al eerder waarnemingen van bevers in deze omgeving, maar het lijkt erop dat deze bevers zich hier definitief hebben gevestigd. Geef ze eens ongelijk!

Meer informatie over natuurwaarnemingen in de omgeving kunt u vinden op de website waarneming.nl

Update 7 augustus 2019

Vandaag werd er toch weer een bever gesignaleerd in de vijver onder het Dunoplateau. Of het dezelfde is die begin juni werd gespot?

Update 27 juni 2019

Het lijkt erop dat de bever het fietsverkeer langs de Fonteinallee toch te druk vond want hij/zij is al enige tijd niet meer gesignaleerd.

11 juni 2019

De afgelopen dagen hebben dorpsgenoten een bever gezien in de vijver onderaan het Dunoplateau. Een van hen is er zelfs in geslaagd een mooie video te maken van deze nieuwste Heveaan.