Geslaagde start Heveadorp Duurzaam

Actueel

Zaterdag 12 maart  konden Heveanen kennismaken met de pas opgerichte vereniging Heveadorp Duurzaam. In een pop-up store op het Heveaveld verstrekten de oprichters van de vereniging informatie over eenvoudige maatregelen die je kunt treffen om energie te besparen. Denk aan het aanbrengen van tochtstrips, radiatorfolie en het vervangen van gloeilampen door ledverlichting. Ingrijpender zijn natuurlijk het vervangen van vensterglas door isolerend glas of het installeren van een warmtepomp.

Ook werd een toelichting gegeven op de onlangs gemaakte warmtefoto’s van de verschillende woningtypes in Heveadorp. Daarop is duidelijk te zien waar warmte weglekt. Dat maakt het eenvoudiger om passende maatregelen te nemen. 

Voor bezoekers van de pop-up store was er koffie, thee en taart, wat bijdroeg aan de gemoedelijke sfeer. Veel kinderen lieten zich fotograferen in een superformaat stoel. 

Wie zich aanmeldde als lid van de vereniging (minimaal €10,- per jaar) ontving een led-lamp als welkomstgeschenk. Leden krijgen 15% korting op duurzaamheidsartikelen bij Hubo-Renkum van 12 t/m 31 maart 2022.

Aanleiding

De afgelopen jaren werd in ons dorp een stevige discussie gevoerd over het energievraagstuk. Een discussie die werd gedomineerd door de vraag of Heveadorp wel vervroegd van het gas af zou moeten.

Veel bewoners vinden duurzaamheid belangrijk, maar de energietransitie moet wel plaatsvinden met inspraak van alle betrokken Heveanen. Daarom ontstond het verlangen om een vereniging op te richten want in een vereniging hebben alle leden inspraak. Die vereniging is er dus nu.

Heveadorp Duurzaam:

  • heeft als doel om bij te dragen aan een duurzaam Heveadorp, in het bijzonder op het gebied van energie. –
  • wil er zijn voor alle bewoners, zowel voor huurders als woningeigenaren. 

Website

Op 12 maart ging ook de website Heveadorpduurzaam.nl live. Op de site: een schat aan informatie over duurzaamheid.