Glasvezel in Heveadorp?

Actueel

Glasvezel in Heveadorp?

In het voorjaar zal in Doorwerth, Heveadorp en Wolfheze gepeild worden of voldoende bewoners (minimaal 30%) belangstelling hebben voor een glasvezelaansluiting, ter vervanging van een aansluiting via koperdraad (KPN) of coaxkabel (Ziggo)

Waarom glasvezel?

Op internet wordt het steeds ‘drukker’. Denk hierbij aan de populariteit van streamingsdiensten als Netflix, het gebruik van ‘slimme’ apparaten en niet te vergeten het ‘gamen’. De huidige verbindingen zullen naar verwachting over niet al te lange tijd de hiervoor noodzakelijke snelheid niet meer kunnen leveren en wellicht zelfs overbelast raken. Met het oog op de toekomst zou het daarom heel prettig zijn, als voldoende bewoners aangeven te willen overstappen op glasvezel.

Gedoe

Misschien, waarschijnlijk zelfs, bent u tevreden over uw huidige aansluiting op internet, tv en telefoon en ziet u op tegen het gedoe van overstappen op glasvezel/een andere provider. Dat de overstap wat gedoe met zich mee zal brengen kan niet ontkend worden.

Consequentie van “nee” zeggen

Bedenk echter dat nu “nee” zeggen tegen glasvezel betekent, dat het nog jaren kan duren voordat opnieuw een kabelmaatschappij aanbiedt een glasvezelnetwerk aan te leggen.

Zegt u “ja”, dan zal de kabelmaatschappij uw woning gratis aansluiten op glasvezel. Ligt er eenmaal een glasvezelnetwerk en besluit u later over te stappen, dan zal dat rond €1000 kosten.

Ten slotte: een woning die is aangesloten op glasvezel zal bij verkoop meer opleveren dan een woning aangesloten op een van de huidige kabelsystemen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over glasvezel op renkumopglasvezel.nl en vooral ook naar het filmpje, opgenomen tijdens de online informatieavond op 14 december.