Goed en slecht nieuws voor fietsende Heveanen

Actueel

Goed en slecht nieuws voor fietsende Heveanen

Eerst maar even het goede nieuws. De doorgaande fietsroute van Heveadorp naar Oosterbeek gaat volledig op de schop. Tussen de Van der Molenallee en de Kneppelhoutweg wordt de komende weken het asfalt vervangen door beton. De werkzaamheden zullen eind december worden afgerond.

Het slechte nieuws is, dat het vrijwel onbegaanbare pad tussen Oude Oosterbeekseweg en Van der Molenallee (onderdeel van de ‘doorgaande’ fietsroute Heveadorp – Oosterbeek) voorlopig niet wordt aangepakt. Het egaliseren en beter begaanbaar maken van dit pad is(?)/wordt wel opgenomen in het ‘Meerjarenuitvoeringsplan’ en in de begroting. Vervolgens moet de gemeenteraad er nog een beslissing over nemen. Fietsende Heveanen, zullen dus de komende tijd een deel van de ‘doorgaande’ fietsroute naar Oosterbeek glibberend of wandelend moeten afleggen.

Je zou zeggen: egaliseer het pad met een bulldozer, breng een verharding aan (géén beton of asfalt, een grindpaadje van anderhalve meter breed volstaat) en klaar is Kees. Maar zo werkt het blijkbaar niet. Ach ja, gemeentelijke molens……

UPDATE 22 november 2018

Inmiddels vordert het fietspad door de Oorsprongbossen gestaag: