Concept Hevea tentoonstelling gereed

Actueel

De voormalige Hevea rubberfabriek is een begrip in heel Nederland. Omdat het van groot belang is dat de geschiedenis van deze fabriek met haar vele producten bewaard blijft, ontstond het plan een Heveatentoonstelling te ontwikkelen. Deze zal verder gaan dan alleen het uitstallen van de producten, onder veel en en veel meer dan bekende kaplaarzen en fietsbanden. Het basisontwerp voor deze tentoonstelling is klaar. Op woensdag 9 maart overhandigde wethouder Leonie Rolink dit ontwerp aan de eigenaren van de collectie. 

Hevea tentoonstelling

Door de jaren heen hebben George en Marcel Willemsen een grote Heveacollectie weten op te bouwen. Deze bestaat uit foto’s, reclamemateriaal en vele rubberproducten. Al deze items vertellen de geschiedenis van het werken ‘op’ de fabriek en het leven in het fabrieksdorp. Dit resulteerde in een succesvolle tijdelijke tentoonstelling in 2015 in de HUBO, de winkel van de familie Willemsen. Wethouder Rolink wil het cultureel erfgoed behouden voor een breder publiek. In overleg met de familie Willemsen en Fletcher hotel Doorwerth is een plan uitgewerkt voor een doorlopende Hevea tentoonstelling. 

Ontwerp

Ontwerpbureau ‘Sinds1416’ heeft voor het Fletcher hotel Doorwerth en de familie Willemsen een eigentijdse tentoonstelling ontworpen voor jong en oud. Deze tentoonstelling vormt de start van een wandel- en fietsroute die de geschiedenis van Heveadorp tastbaar zal maken. „Dit past bij de hoge kwaliteit van de natuur- en cultuurbeleving die wij nastreven zowel binnen als buiten”, aldus wethouder Rolink

Vervolg

Voor het integrale tentoonstellingsconcept wordt subsidie verworven en partners -zoals Vredestein banden- gezocht om de Hevea tentoonstelling nog dit jaar te verwezenlijken. Het streven is, dat in augustus de tentoonstelling kan worden geopend in het Fletcherhotel Doorwerth.

Wordt vervolgd!

Het concept van de tentoonstelling wordt gepresenteerd