Heveadorp zonder water

Actueel

Heveadorp, 4 oktober, 18:00 uur

Vanwege het vervangen van meters die de statische en dynamische waterdruk in ons waterleidingnetwerk meten moest op 4 oktober een deel van het netwerk worden afgesloten. Daarna ging er iets mis. Een klep (of dop?) in een van de leidingen barstte open, met als gevolg dat de Dunolaan veranderde in een snelstromende beek en heel Heveadorp vanaf 8:00 uur in de ochtend zonder water zat.

Filmpje:

Dunolaan veranderde in snelstromende beek

Regenton

Via de buurtapp werden talrijke adviezen gedeeld. Bewoners die destijds besloten het regenwater af te koppelen plukten nu de vruchten van hun besluit. Na de regenval van de afgelopen weken beschikten zij over een royaal gevulde regenton, waarmee zij in ieder geval de WC konden doorspoelen.

Royaal aanbod

Voor de minder gelukkige bewoners bood het aanbod van de bewoner van Rijnlaan 12 soelaas. Wie dringend water en/of een douche nodig had kon bij hem terecht. Deze woning beschikt namelijk over een eigen waterbron. Of iemand van dit aanbod gebruik gemaakt heeft is niet bekend. 

Aanvankelijk werd gemeld dat de storing rond 13:15 uur verholpen zou zijn. Later werd dit bijgesteld naar 16:15 maar uiteindelijk had het dorp pas rond 21:00 uur weer water. Aanvankelijk op sommige plaatsen nog bruinkleurig water maar ook dat was een tijdelijk probleem en voor het slapen gaan kon iedereen weer douchen.