Koningsdagfeest op het Heveaveld

Actueel

Wat hebben Rottejeknor en Heveadorp met elkaar gemeen? Ze kunnen allebei terugkijken op een geslaagde Koningsdag! 

Die van Heveadorp was natuurlijk wel net even wat anders dan het uitbundige spektakel in Rotterdam. In Hevea geen Hoog Bezoek, maar juist veel Klein Bezoek, dat op de kleinschalige kleedjesmarkt speelgoed voor een prikkie (ver)kocht. Daarbij kwamen de kopers meestal uit de direct omgeving, maar er gaat straks ook een partij Heveaans speelgoed mee in het bagageruim richting Zuid-Afrika. 

En de winnaar is…. de bokkenpootjestaart!

Het was pas voor de 2de keer dat Koningsdag op het Heveaveld werd gevierd, maar de Heel Hevea Bakt-wedstrijd is nu al een traditie die staat als een huis. In totaal werden tien thuisbaksels ingestuurd, waarvan eenhoorn Lieve (drie keer raden wat haar thema was) in de junioren won en medeorganisator Nicole voor de tweede keer zélf in de prijzen viel. Na de uitslag werden de taarten in no time soldaat gemaakt door het publiek, terwijl de kids nog een extra toetje konden verdienen met een ijsje. 

Lintjes

Mooi aan de Hevea-editie? Dat ondanks het feit dat twee organisatoren het moesten laten afweten er toch spontaan genoeg helpende handjes toeschoten om te helpen met het opzetten, organiseren en weer afbreken van al het spul. Wij zeggen: een lintje voor al deze dorpsgenoten!