Kunstkaart Heveadorp in de maak

Actueel

Mandy Nellestein, een schilderes uit Ede, liet ons onlangs weten dat zij van plan was een schilderij te maken op basis van foto’s, gemaakt in Heveadorp. Een schilderij dat gebruikt zal worden om er kaarten van te drukken, waarvan de opbrengst ten goede zal komen van de Manege Zonder Drempels in Bennekom. ( www.manege-zonder-drempels.nl )

Of wij bereid waren daar via onze website aandacht voor te vragen? Vanzelfsprekend! Afgesproken is dat Mandy ons van de vorderingen op de hoogte houdt.

De eerste update dd 11 april is inmiddels geplaatst.

Het gouden uur

Oorspronkelijk was het Mandy’s bedoeling een winters plaatje te maken van de met sneeuw bedekte cottage-woningen. Maar helaas, het wit bleef uit in de afgelopen winter.

In de eerst week van maart scheen de zon uitbundig. Aan het eind van de middag verschaften de inmiddels lengende dagen een prachtig licht. Mandy maakte foto’s tijdens ‘het gouden uur’ zoals het warme licht aan het eind van de dag wordt genoemd.

Een lange traditie

Mandy maakte samen met haar moeder meer dan 25 jaar een kerstkaart ten bate van de Manege zonder drempels. Telkens zochten zij een mooi plekje in de omgeving van Bennekom. Mandy’s moeder schilderde het landschap of gebouw(en) en zij liet de paarden en hoofdfiguren ‘uit haar penseel kruipen.’

Voor het eerst ‘solo’

Vorig jaar overleed Mandy’s moeder heel plotseling. Een enorm gemis. Mandy nam het schilderstokje over en maakte kort na moeders overlijden de eerste kaart helemaal zelf. Het werd een eerbetoon aan haar moeder en haar jarenlange inzet voor de Manege Zonder Drempels. Zij schilderde moeders geboortehuis in Lunteren waar zij zelf tweemaal op staat: als jong meisje en aan de overkant van de weg zoals zij haar laatste jaren nog zo graag met de honden wandelde.

Dit jaar komt een lang gekoesterde wens uit, want Heveadorp stond al enige jaren op haar verlanglijstje als onderwerp voor de kaart. Als groot liefhebbers van Engeland en uiteraard cottages zal dit niet als een vreemde keuze overkomen.

We zijn uiteraard heel benieuwd wat het resultaat zal zijn, maar we moeten nog even geduld oefenen. Om alvast een indruk te geven van de stijl van de te maken kerstkaart: hieronder een afbeelding van een kaart waarop Kasteel Doorwerth. Het gebouw werd geschilderd door Mandy’s moeder en de koets met paarden door Mandy.

We houden u van de vorderingen op de hoogte!

Kijk ook op https://www.mandynellestein.nl

Mandy’s moeder als klein meisje bij haar geboortehuis in Lunteren, en als in haar laatste jaren, wandelend met de honden