Wandeling door Heveadorp opnieuw uitgezet

Actueel

Vijf Dorpen in ‘Groen zet wandeling door Heveadorp opnieuw uit 

Langs historische locaties

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Heveadorp  werd er in 2016 een wandelroute uitgezet langs historische locaties in en rond het dorp. Deze kwam later (via Routeyou) online  beschikbaar. Ook werd er op deze website een filmpje geplaatst van een ‘virtuele’ wandeling. Foto’s, gemaakt in het huidige dorp, vloeien daarin over in foto’s waarop te zien is hoe er het op een bepaalde plaats vroeger heeft uitgezien.

Beschrijvingen nu ook te beluisteren via Spotify

In samenwerking met de bewonersvereniging heeft de vereniging Vijf Dorpen in ’t Groen de wandelroute opnieuw uitgezet. De bordjes met oude foto’s en een beschrijving zijn opgehangen (ongeveer) op de plek waar de foto’s destijds zijn gemaakt. Klik op uw smartphone deze link aan, dan kunt u tijdens de wandeling de beschrijving ook beluisteren via Spotify. (Inloggen op Spotify is niet noodzakelijk. Klik op ‘annuleren’ wanneer daarom gevraagd wordt en daarna op start.)

In 2016 hebben vele mensen de wandeling gemaakt dus hopelijk zullen ook nu weer veel mensen de gelegenheid gebruiken om weer door ons mooie dorp te lopen en over de geschiedenis te leren.

Logo Vijf dorpen in ’t Groen aangepast

Aangepast logo Vijf dorpen in ’t Groen

Speciaal voor deze gelegenheid heeft de vereniging Vijf dorpen in ’t Groen haar logo aangepast. Heveadorp heeft als zesde loot aan de ‘Renkum-stam’ een plaats gekregen in de vorm van een hartje. Terecht, vinden wij.

Het bericht van Vijf dorpen in ’t Groen op Facebook

“Morgen of de komende lockdowntijd even naar buiten? In ons romantische Heveadorp hebben we de wandeling van het 100 jarig bestaan van Heveadorp nieuw leven ingeblazen. Je vindt langs de route foto’s waarop de geschiedenis duidelijk wordt van de plekken waar je langs loopt. 3,7 kilometer, dus niet te lang, en je komt ook langs prachtige vergezichten. Begin bij het Tolhuis bij de rivier en volg de kaart die je kunt zien op: https://www.routeyou.com/…/langs-historische-plaatsen…