Excursies vogelgeluiden herkennen

groenclub

Dit voorjaar organiseert de Groenclub weer excursies

‘Vogelgeluiden herkennen’

Tijdens een wandeling maak je kennis met de zangvogels en hun gezang in de directe omgeving van ons prachtige dorp. Ben je beginnend vogelaar of al enigszins gevorderd? Het maakt niet uit, iedereen kan meedoen. Ook jongere deelnemers zijn van harte welkom.

De foto’s in dit bericht zijn gemaakt langs de Fonteinallee door dorpsgenoot Bart Jansen

Er zijn zanggeluiden die je gemakkelijk herkent. Maar sommige vogels hebben meerdere fluittonen op hun repertoire. In dat geval wordt herkennen wat lastiger. Vooral als de lente vordert, wanneer veel vogelsoorten zijn teruggekomen uit streken waar ze overwinterd hebben en hun prachtige zangconcerten laten horen, is het soms een hele kunst de geluiden uit elkaar te houden. We zullen ook iets vertellen over de vogels en kun karakteristieken.

We beginnen met het herkennen van de zangvogels in de bossen rondom Heveadorp. Later zullen we ook aandacht besteden aan de weide– en watervogels in de uiterwaarden van de Rijn.
De excursies zijn verspreid over twee zaterdagochtenden. Beide ochtenden vertrekken we om 7:00 uur vanaf het Heveaveld. De excursie duurt tot ongeveer 8:30 uur.

De eerste datum is zaterdag 2 april, de tweede: 9 april

Vooraf je kennis van vogelgeluiden testen? Klik hier

Meld je s.v.p. aan via