Impressie pompoensnijden

groenclub

Gaan met die ……. pompoen!

In theorie kan in Heveadorp zeker tot eind van het jaar elke dag pompoensoep op het menu, nadat er afgelopen weekend 39 pompoenen kort en klein werden gemaakt. Of beter gezegd: getransformeerd tot huiveringwekkende Sint Maarten-lampion.

De Groenclub organiseerde voor de 15de keer dit festijn, waarin jong en oud (maar vooral jong) het mes en de lepel in de aanwezige pompoenen zetten. Op het scoutingterrein Trappershof lagen veertig pompoenen geduldig op hun wrede lot te wachten. De opkomst was, net als de ijver, groot. Geert van der Straaten, een van de organisatoren: “Vorig jaar waren we gedwongen de traditie aan de lockdown aan te passen, en gebeurde het pompoen snijden bij wijze van alternatief thuis. Heel leuk dat het dit jaar wel weer als vanouds kon doorgaan, met meer deelnemers en nieuwe gezichten dan verwacht.”

Het snijmes werd hooguit eventjes terzijde gelegd voor de warme chocomel of het roosteren van de marshmellows in het kampvuur. Van het pompoenprut werd vreemd genoeg aanzienlijk minder gesnoept. Na afloop was Heveadorp 39 monsterkoppen rijker. Die sneue pompoen die moederziel en ongeschonden het feest overleefde, wachtte uiteindelijk toch nog een happy end. Die werd geadopteerd door de dochters van Geert, waar hij op Sint Maarten (de 11de van de 11de) in de tuin voor blikvanger mag spelen.

Bekijk de foto’s van dit evenement in het album Pompoensnijden op Google Foto’s. Een foto downloaden? Klik op de foto en daarna op Shift+D

En een kort filmpje ervan op Youtube