Mooie oogst en opkomst najaarszwerfvuilactie

groenclub

De World Cleanup Day valt in onze streken net wat later dan in de rest van de wereld, omdat de wereldwijde actiedag midden in de Airborne-activiteiten viel. Daarom gaan de opruimhelden van de gemeente Renkum aanstaande zaterdag, 15 oktober, met grijpstok en vuilniszak op pad. De Groenclub in Heveadorp kon niet wachten en ging dit weekend al aan de slag. 

Jong en oud trokken vanaf het Heveaveld eropuit om zoveel mogelijk zwerfafval te verzamelen. Oftewel, met een mooi woord: te plandelen. Het jachtterrein van de plandelaars was uitgestrekt: van de Duno tot de Oude Oosterbeekse weg en ook een stuk van de uiterwaarden werd meegenomen. 

Mooie oogst

De buit was niet onaanzienlijk. Uiteraard heel veel plastic, peuken en blikjes, maar ook groter spul, zoals een uit de rivier geviste windjack, een halve tuinstoel en een nog perfect functionerende frisbee. Die werd dus direct door twee jonge plandelaars gerecycled. Zo zie je maar: zwerfafval oprapen is kinderspel. De rest van de troep -meer dan tien volle vuilniszakken- was voor de gemeentelijke opruimdienst. 

Deze dag gemist maar wil je wel zaterdag 15 oktober aan de slag (of op een ander moment)? Stuur dan een mailtje naar de Plandelman: