Prijswinnaars paddenstoelenfotowedstrijd bekend

groenclub

En de winnaars zijn…..

Heel oktober was fotograferend Heveadorp in de ban van paddenstoelen.  Maar liefst 32 foto’s werden verstuurd naar de Groenclub. Van de inzendingen heeft Lex een prachtig filmpje gemaakt dat eerder op de site werd geplaatst:
De jury, bestaande uit Roos, Sander en Marjolein, heeft op basis hiervan haar keuze gemaakt voor de mooiste foto, een prachtige runner up, een leuke twist en de meest bijzondere vondst.

Leukste ’twist’

De leukste twist is foto 9. We hopen dat Monique geniet van de witte bolletjes met paddenstoelragout, die we zondag aan de deur bezorgden .

Bijzondere vondst

De meest bijzondere vondst is de schubbige bundelzwam van Jip (foto 29). We hopen dat ze blij is met haar cactus.

Runner up

De runner-up van de beste paddenstoelen foto van Heveadorp is prachtig van onderaf gefotografeerd, waardoor je alle kanten van de paddenstoeltjes ziet. Mooie compositie, zoals ze als een ijl boeketje uit de stam lijken te komen, alsof ze er in gezet zijn. Er zit bijna beweging in,  door de loop van de nerven in de schors en de lijnen van de steeltjes. Cunera kan dankzij foto 1 nu zelf paddenstoelen gaan kweken.

Mooiste foto

De mooiste paddenstoelen foto is fotografisch een heel bijzondere foto, door weinig scherptediepte ligt het accent volkomen op de paddenstoeltjes op de voorgrond. De schuine verticale lijn die ontstaat verdeelt de afbeelding op een spannende manier.  Ook Marnie kan nu ontdekken of zij heel veel paddenstoelen kan kweken op deze stam.

We hebben erg genoten van alle foto’s en waren aangenaam verrast door de verscheidenheid aan soorten en samenstellingen van de paddenstoelen. De herfst is duidelijk een fotogenieke periode in het bos, dus daar blijven we de komende tijd lekker van genieten.

Dank voor alle inzendingen en felicitaties voor de winnaars!