Regenwater afkoppelen: waarom en hoe?

groenclub

Regenwater afkoppelen: waarom en hoe?

In een eerder bericht meldden we, dat een werkgroep binnen de Groenclub is begonnen met het verkennen van mogelijkheden om regenwater af te koppelen. Inmiddels kunnen we hierover meer informatie geven. 

Afkoppelpagina

Voor degenen die belangstelling hebben voor dit onderwerp is op deze website de pagina ‘Regenwater afkoppelen: waarom en hoe?’ aangemaakt.

Op die pagina vindt u antwoorden op vragen over de verschillende mogelijkheden om regenwater af te koppelen, bij wie u terecht kunt voor advies, de materialen die u nodig hebt, waar die materialen te koop zijn, korting waarvoor u mogelijk in aanmerking komt, de hulp die u kunt krijgen, et cetera.

Aan de slag

Een groep van zes bewoners gaat binnenkort aan de slag. Zij gaan in hun tuin regenwater afkoppelen en krijgen daarbij advies van de ‘afkoppelcoach’  van de gemeente aangesteld.

Hun ervaringen zullen worden gedeeld op de pagina ‘Regenwater afkoppelen’. Dus neem af te toe eens een kijkje op deze pagina.

Meldt u s.v.p. aan als belangstellende

Wilt u ook deelnemen aan dit project? Meldt u dan s.v.p aan als belangstellende via dit formulier en probeer buurtbewoners hiervoor te enthousiasmeren. Lukt het om een groep van zes bewoners te vormen, dan is het wellicht mogelijk om in aanmerking te komen voor een korting van 25% op de benodigde materialen. De werkgroep is hierover in overleg met het waterschap.