Succesvolle Najaars zwerfvuilactie

groenclub

Najaars zwerfvuilactie succesvol

Na een succesvolle voorjaarsactie, organiseerde de Groenclub ook in het najaar een zwerfvuilactie. Gewapend met grijpstok en afvalzak trokken enkele ‘supporters van schoon’ er op 10 oktober op uit om Heveadorp en omgeving te ontdoen van zwerfvuil. De ‘oogst’ van de najaarsactie: zeven volle zakken. Dat zouden er minstens tien keer zoveel zijn geweest als niet enkele bewoners regelmatig tijdens hun wandeling zwerfvuil oprapen.

Plandelen

Wist u, dat er werkwoord bestaat voor het oprapen van plastic tijdens het wandelen? Dat is Plandelen, een werkwoord dat bedacht is door een nieuwe bewoner in Heveadorp: ‘Plandelman’ Anton Damen. Meer weten over plandelen?  Kijk op https://www.plandelen.nl

Genoeg te plandelen

Zolang er lieden zijn die de deur uitgaan met een paar halve literblikken bier of wat blikjes Red Bull op zak, deze onderweg leegdrinken en vervolgens de blikjes (zo ver mogelijk) het bos ingooien blijft er genoeg te plandelen. Wat je behalve blikjes zoal aantreft in de bermen van onder meer de Seelbeeckweg, Veerweg, Fonteinallee en Oude Oosterbeekseweg: plastic, heel veel plastic, lege sigarettendoosjes, snoepwikkels, lachgasballonnetjes (hoe treurig) en mondkapjes, heel veel mondkapjes…. Je kunt je er dood aan ergeren, of gewoon, al is het maar af en toe, blijmoedig de troep opruimen. Want, zoals Loesje zegt: „Opruimen, het lijkt zo eenvoudig. En dat is het ook.” 

Zie hier, de resultaten van een uurtje plandelen:

IMG_9504
IMG_9499
IMG_9498
IMG_9494
IMG_9490
IMG_9482
IMG_9481
IMG_9436
IMG_9435
IMG_9421
IMG_9371
IMG_9352
IMG_9323
IMG_9087
IMG_9589
IMG_9590
PlayPause
previous arrow
next arrow