Verrassende excursie naar Het Kerkje op de Heuvel

groenclub

Boeiende geschiedenis

Op een steenworp van Heveadorp en toch zo onbekend: het Kerkje op de Heuvel in Heelsum. Je fietst er vaak voorbij, maar dat het zo fraai gelegen is, dat besef je pas als je op de heuvel staat met aan je voeten het dal van de Heelsumse Beek. Dat er over het kerkje ook heel veel te vertellen valt bewees gastvrouw Clazien Middelbos tijdens een boeiende presentatie over de geschiedenis van het kerkje, dat een duidelijke relatie heeft met kasteel Doorwerth. (Voormalige bewoners van het kasteel, onder wie ook Baron van Brakel, zijn bijgezet in de kelder). 

Mini-orgelconcert

Na Clazien ging Bernard van Beek nog wat dieper in op de geschiedenis, waarover ook veel te lezen valt op de website van het kerkje. Bernard sloot zijn presentatie af met een mini-orgelconcert, waarin hij een medley bekende en minder bekende kerstliederen ten gehore bracht.

Daarna was het tijd voor een rondleiding op het terrein rond het kerkje: onder meer langs historische graven, eeuwenoude linden en een door vrijwilligers aangelegde plantenstrook. 

Met koffie, thee en koekjes in een behaaglijk warm kerkje, werd deze interessante excursie afgesloten.

Excursie gemist?

Heb je deze interessante excursie gemist en zou je toch eens in en rond het kerkje een kijkje willen nemen? Dat kan! Van zondag 18 tot en met 23 december is het kerkje open. Kijk voor openingstijden op: www.kerkjeopdeheuvel.nl