Zwerfvuilactie met record aantal deelnemers 

groenclub

Zwerfvuilactie met record aantal deelnemers 

Op zaterdag 14 maart verzamelde een flink aantal bewoners zich op het Heveaveld om deel te nemen aan de voorjaarszwerfvuilactie, georganiseerd door de Groenclub Heveadorp. Doordat vanwege de coronacrisis veel sportactiviteiten waren afgelast, konden dit keer ook veel ouders met hun kinderen meedoen. Zo kreeg de actie ook nog een opvoedkundig aspect. Immers: opvoeden is voordoen!

Op pad!

Nadat de deelnemers waren voorzien van hesjes, grijpstokken en afvalzakken, trokken zij erop uit om het dorp en omgeving te ontdoen van zwerfvuil op straten, bospaden en in bermen. De oogst na ongeveer anderhalf uur: circa vijftien volle zakken met bierblikjes en -flesjes, lege Red Bull- en Colablikjes, doosjes bedrukt met ‘Roken is dodelijk’, shagzakjes, snoepwikkels, chipszakken et cetera. Van de mensen die schaamteloos dit soort dingen weggooien kan in ieder geval één ding worden gezegd: een gezonde leefstijl hebben ze niet.

Actie geslaagd

Hoe dan ook: de ‘supporters van schoon’ uit Heveadorp kunnen terugkijken op een geslaagde actie. Het dorp en omgeving liggen er voorlopig weer spik en span bij. Maar voor hoe lang?