Hevea-Dorpsfeest: “Om nooit te vergeten”

bewonersvereniging

De bewoners van Heveadorp kijken terug op een fantastisch dorpsfeest, dat mede dankzij het zonnige weer en een zorgvuldige voorbereiding vlekkeloos verliep. 

Sportieve start

Het begon allemaal met de officiële ingebruikname van het volleybalnet op het Heveaveld: een partijtje volleybal waarbij wethouder Marinka Mulder en gedeputeerde Jan Markink het opnamen tegen kinderen van Heveadorp.

Programma voor jong én oud

Daarna volgde een afwisselend programma  met activiteiten voor jong én oud. Zo konden de kleintjes zich vakkundig laten schminken en zich uitleven op een tumblingbaan. In het Valckeniersbos vermaakten de wat oudere kinderen zich met lasergamen en met het spel ‘Jachtseizoen’ waarbij ze  op zoek gingen naar de ‘boef.’ 

Menig kinderhartje begon sneller te kloppen achter het stuur van een indrukwekkende tankautospuit die de brandweer, samen met een hoogwerker op het Heveaveld had opgesteld. 

Workshops, afkoppelen, varen en wandelen

Er waren workshops kinderyoga en ‘blissballs’ (heerlijke hapjes) maken. Veel belangstelling was er voor een stand van de Groenclub waarin informatie werd gegeven over afkoppelen regenwater en groene daken.

Tussen één en vijf uur kon je met de havenmeester van de Heveahaven een boottochtje van een uur maken over de Rijn.

Tijdens de wandeling over de Duno, waarbij uitleg werd gegeven over de historie van dit landgoed verzuchtte een van de deelnemers “Nou woon ik hier al twintig jaar, maar nu hoor ik allerlei dingen waar ik nog nooit van gehoord heb en kom ik op plekjes, waar ik echt nooit eerder ben geweest’.

Popkoor, maaltijd en bingo

De deelnemers aan de laatste boottocht en de Dunowandelaars waren net op tijd terug voor een enthousiast optreden van popkoor ‘de Koorsprong,’ onder leiding van dorpsgenote Dookje Engelhard. 

Daarna genoten meer dan 150 Heveanen aan lange tafels van een voortreffelijke maaltijd, ter plekke bereid door ‘De Oude Herberg,’ en door velen besprenkeld met het speciaal voor deze gelegenheid gebrouwen Heveabier

Nadat iedereen was verzadigd volgde een amusante  bingo, waarbij prijzen waren te behalen, beschikbaar gesteld door plaatselijke ondernemers. 

Vinyl on tour

Ondertussen draaide DJ Kees Jansen (Vinyl on tour) zich warm voor een muziekale afsluiting van het feest. Op muziek uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80 werd door jong en oud tot in de late uurtjes geswingd.

 “Het was een geweldig feest, om nooit te vergeten,” was uit vele monden te horen. 

Swingen tot in de late uurtjes

Bekijk het album Hevea-Dorpsfeest 2022 met foto’s van het feest op Google Foto’s. Klik HIER