In memoriam Christien van Santen

bewonersvereniging

In memoriam Christien van Santen

Op 15 september 2021 overleed Christien van Santen. Sinds zij en haar partner Mien zich ruim twintig jaar geleden in Heveadorp vestigden heeft ze zich ingezet voor de bewonersvereniging.

Christien werd lid van de activiteitencommissie en organiseerde onder meer elk jaar het paaseierenzoeken op de Duno. Met de auto bracht zij alle spullen naar de Duno, waarna het verstoppen van de eitjes en het klaar maken van het terrein kon beginnen. De sneeën krentenbrood waren dan al gesmeerd en de koffie gezet. Verder verzorgde Christien bijvoorbeeld de jaarlijkse 4-mei herdenking bij ons eigen monument en beheerde zij de opslagruimte van de bewonersvereniging. Christien was ook lange tijd lid van het bestuur van de bewonersvereniging. Na het overlijden van Mien en haar eigen kwakkelende gezondheid stopte Christien in 2020 met haar activiteiten voor de vereniging.

Christien was altijd een belangrijk onderdeel van de hechte Munterlaan-gemeenschap en de laatste maanden kregen zij en haar familie veel steun van de buurt. Bij de ceremonie op 21 september 2021 waren, naast vrienden en familie, dan ook tientallen buren en dorpsgenoten aanwezig om afscheid te nemen van Christien. Om haar sterke band met Heveadorp te tonen lag er zelfs een Heveavlag op de kist.

Christien bij de Sinterklaasviering, een van de jaarlijkse activiteiten waarvoor ze zich inzette.