Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Collecte Brandweer voor Brandwondenstichting met zwaailicht en loeiende sirene

10 oktober 2019 om 19:00 tot 20:00

Meerijden in brandweerauto

Iedere Heveaan zal het herkennen. Op een donderdagavond in het najaar loop je nog even in het bos of zit je thuis en ineens lijkt het alsof ergens in het dorp een huis in brand staat. Brandweerwagens rijden af en aan met loeiende sirene en zwaailichten. Pas dan merk je dat het steeds dezelfde wagen is die rondjes rijdt door het dorp en dat achterin geen brandweermannen maar kinderen zitten. De brandweermannen zijn er wel maar die lopen langs de deuren om te collecteren voor de Nederlandse Brandwonden Stichting.

Collecte

De collecte vindt dit jaar plaats in de week van 6 tot en met 12 oktober. In Heveadorp komen brandweermannen (en -vrouwen!) langs op donderdag 10 oktober. Kinderen mogen dan meerijden door het dorp in een tankautospuit (TAS), zoals zo’n auto bij de brandweer heet.

De collecte vindt plaats in het kader van de Nationale Brandpreventieweken, die elk jaar in oktober worden georganiseerd.

Thema Brandpreventieweken: Brandweer zoekt speurneuzen!

Het thema van de Nationale Brandpreventieweken van dit jaar luidt: ‘De brandweer zoekt speurneuzen!’ Dit thema sluit aan bij de belevingswereld van een kind. Een verbrand mobieltje, een verbrande laptop, een verbrand verlengsnoer of een omgevallen lamp die brand in bed heeft veroorzaakt. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen dingen zelf uitvinden en onderzoeken. Via deze weg beklijft kennis.

We vragen de speurneus: Hoe is deze brand ontstaan? De speurneus gaat met interactief campagnemateriaal in een aantal stappen terug naar de bron, waardoor hij/zij zelf kan verklaren welke factoren uit de branddriehoek verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de brand. Deze kennis zal hij/zij vervolgens ook naar andere brandoorzaken kunnen vertalen. Daarnaast kunnen we de speurneuzen opdrachten geven, bijvoorbeeld in de eigen woning zoeken naar brand(on)veilige situaties en deze terugkoppelen. Denk hierbij aan de scootmobiel van  grootouders en de elektrische fiets van ouders.

Kijk voor meer informatie op de website van de Nationale Brandpreventieweken.

 

Gegevens

Datum:
10 oktober 2019
Tijd:
19:00 tot 20:00