Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vogelzangcursus: GEANNULEERD

4 april 2020 om 07:00 tot 08:30

In verband met de maatregelen die getroffen zijn om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is de vogelzangcursus GEANNULEERD

Vanwege het succes van de vorige cursus organiseert de Groenclub ook dit voorjaar een vogelzangcursus voor geïnteresseerde leden van de Bewonersvereniging. We hopen dat het voor deelnemers een leuke kennismaking wordt met de zangvogels en hun zanggeluiden in de directe omgeving van ons prachtige dorp. Sommige zanggeluiden zijn gemakkelijk te herkennen. Andere vogels hebben meerdere fluittonen en dat vereist meer oefening om ze te onthouden. Zeker als de lente vordert en er meer vogelsoorten terugkomen van hun overwintering en prachtige zangconcerten laten horen, is het soms een hele kunst de geluiden uit elkaar te houden. We zullen ook iets vertellen over de vogels en kun karakteristieken.

Beginnend of enigszins gevorderd? Het maakt niet uit, iedereen kan er aan meedoen. Ook jongere deelnemers zijn van harte welkom. We vangen aan met de zangvogels in de bossen rondom Heveadorp en zullen later ook aandacht besteden aan de weide – en watervogels langs de uiterwaarden van de Rijn. De excursies zijn verspreid over vier zaterdagochtenden. Aanvang op het Heveaveld om 7.00 uur. De excursie eindigt telkens om 8.30 uur.

De eerste datum is zaterdag 4 april en reserveer voor daarna de zaterdagen op 11 en 18 april.
(u hoeft natuurlijk niet aan alle wandelingen deel te nemen, u kunt ook één of twee keer meedoen)

(U hoeft natuurlijk niet aan alle wandelingen deel te nemen)

Graag van tevoren opgeven bij één van de onder vermelde gidsen.
Namens de Groenclub,
Mark van Buuren (tel. 06 20179182 of 3336806) of email;
Daphne Horstink (tel. 06 24283786) of email;

Gegevens

Datum:
4 april 2020
Tijd:
07:00 tot 08:30