Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meepraten over (oprichting) Heveadorp Duurzaam

8 december 2021 om 19:30 tot 22:00

Op 8 december krijgen álle bewoners van Heveadorp de gelegenheid mee te praten over de oprichting van de vereniging Heveadorp Duurzaam: een vereniging die zich (de naam zegt het al) gaat richten op de duurzaamheid van ons dorp.

Bewoners die waren geabonneerd op de nieuwsbrief van het (inmiddels ontbonden) HeveaInitiatief en/of de berichten van Christina en Elisabeth, ontvingen hierover al een e-mail met nadere informatie. Voor degenen die deze informatie gemist hebben volgt hieronder de tekst van deze e-mail:

Beste inwoner van Heveadorp,

Er is positief nieuws, waarover we u graag informeren.

Misschien heeft u het van dichtbij gevolgd, misschien op afstand, of misschien ook niet: er was het afgelopen jaar ‘gedoe’ over Heveadorp vervroegd van het gas.

Uiteindelijk werden beide partijen het er over eens om samen een nieuwe vereniging op te richten, onder voorzitterschap van Michiel Köhne. Zo kreeg alles toch nog een hoopvolle draai. De naam? Heveadorp duurzaam.

Om de nieuwe vereniging voor te bereiden, is er op 10 november een eerste bijeenkomst geweest, waar is overlegd over de bestaansreden van de nieuwe vereniging (de ‘missie’) en over wanneer de vereniging succesvol is (de ‘visie’). De conclusie was, kort samengevat, dat de vereniging zich gaat richten op de duurzaamheid van ons dorp, en dat het een succes is als er veel Heveanen meedoen.
Elke Heveaan kan lid worden van Heveadorp Duurzaam. Zo kan iedereen meedenken en meebeslissen over ons dorp. Of u alleen maar tochtstrips wilt aanbrengen of uw huis helemaal in laat pakken: iedereen is welkom. Of u nu huurder bent of woning eigenaar, al een heel leven in Heveadorp woont of nog maar net en of u nu veel of niet veel bezig bent met duurzaamheid.

Er zijn – op weg naar de nieuwe vereniging – vast vier groepjes gemaakt, die elk een eigen taak hebben. Tijdens de oprichtingsbijeenkomst en vooral daarna, bepalen we samen hoe we verder gaan.
De voorlopige werkgroepen zijn:
1. Communicatie,
2. Activiteiten (organiseren van de oprichtingsvergadering),
3. Juridisch bestuurlijk (voorbereiden statuten, contributie, donateurs),
4. Plan van aanpak (ideeën verzamelen over wat de vereniging gaat doen en hoe).

Wanneer u in één van deze werkgroepen wilt meepraten, bent u nu al van harte welkom. De eerstvolgende vergadering waarin deze werkgroepen weer bij elkaar komen is op woensdagavond 8 december om 19.30 uur.

Wilt u meepraten, iets vragen, u aanmelden als aspirant-lid, of iets anders zeggen over ons duurzame dorp, dan kunt u via altijd contact met ons opnemen.

De oprichting van Heveadorp duurzaam zal waarschijnlijk en op zijn vroegst in januari 2022 plaatsvinden, als Covid geen roet in het eten gooit. We laten u zo snel mogelijk weten wanneer precies!

Hartelijke groet,
Elisabeth Rault en Gea Verhagen (communicatie)
Michiel Köhne (voorzitter)


U krijgt dit NIEUWS BERICHT …..

….. omdat u ingeschreven stond voor de de nieuwsbrief van Hevea Initiatief en/of voor berichten van Christina en Elisabeth.
Als u het nieuws van Heveadorp Duurzaam wilt blijven volgen, blijven we u berichten via dit mailadres. Stelt u geen prijs op dit nieuws, dan kun zich, onderaan deze brief, uitschrijven.

Natuurlijk kunnen alle leden van een gezin zich aanmelden voor onze Nieuwsbrieven en -berichten.
Kent u iemand die geen e-mailadres heeft en toch graag op de hoogte gehouden wil worden, geef het aan ons door en we zorgen voor een geprint exemplaar in die brievenbus.

Gegevens

Datum:
8 december 2021
Tijd:
19:30 tot 22:00

Organisator

Heveadorp Duurzaam
E-mail
Bekijk de site van Organisator