Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

World Cleanup Day

18 september 2021

Op zaterdag 18 september krijgt moeder Aarde een grote schoonmaak, want dan is het World Cleanup Day. Ook in Renkum gaan mensen aan de slag. 

Elk jaar worden er op World Cleanup Day gigantische hoeveelheden zwerfafval van de straat geplukt, uit de sloot gevist en uit het milieu gehaald. De vorige editie staken meer dan elf miljoen mensen de handen uit de mouwen. Ook dit jaar trekken weer veel inwoners van Renkum erop uit om hun of andermans straatje schoon te maken. Dat kan in clubverband, maar natuurlijk ook individueel of op eigen gelegenheid. De oogst van een uurtje plandelen, ploggen, plukken of prikken bestaat uit een volle zak ook uit duimpjes omhoog en aanmoedigen van voorbijgangers.

Wilt u op zaterdag 18 september de strijd aanbinden met zwerfval, maar mist u daarvoor benodigdheden? Stuur dan een mailtje naar , want de gemeente kan voor materiaal zorgen én uitleggen waar u de buit kunt achterlaten. Bovendien bent u dan ’s middags van harte uitgenodigd voor soep en broodjes in De Tuinen van MergenMetz (Utrechtseweg 433). Als u wilt aansluiten bij een van de schoonmaakacties in de dorpskern van Renkum of Doorwerth, kunt u dat in dezelfde mail aangeven. De activiteit in Doorwerth is leuk voor jong & oud, want daar organiseert de Plandelman tussen 10:00 en 11:00 uur een heuse Zwerfiebingo.