Bibliotheek dicht, toch boeken lenen

geen categorie

Bibliotheek dicht, toch boeken lenen

Corona: Bibliotheek Veluwezoom is afhaalbieb

De Bibliotheek Veluwezoom breidt haar telefonische spreekuren uit met een afhaalbieb. Vanaf maandag 6 april kunnen leden op afspraak boekenpakketten naar keuze komen afhalen bij de Bibliotheek Oosterbeek en de Bibliotheek Dieren. Op maandag t/m vrijdag zijn medewerkers van de bibliotheek tussen 10.00 en 14.00 telefonisch en per mail bereikbaar om aanvragen op te nemen en klaar te zetten.

Nu de bibliotheken nog zeker 3 weken gesloten blijven vanwege de coronamaatregelen,  komen mensen zonder boeken te zitten. Want, hoewel de bibliotheek ook heel veel boeken digitaal aanbiedt, er is een groep mensen die minder goed overweg kan met de online diensten van de bibliotheek. En in deze tijd van thuis zitten is lezen juist zo fijn. ‘Als je de wereld niet zelf kunt verkennen, haal je ‘m toch gewoon naar binnen!’.

Afhaalbieb

Daarom breidt de Bibliotheek Veluwezoom haar telefonische spreekuren uit met een afhaalbieb. Leden van de bibliotheek kunnen van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur bellen met de Bibliotheek Oosterbeek en de Bibliotheek Dieren om hun voorkeuren door te geven en een afspraak te maken voor het afhalen. Er is van alles mogelijk: spannende boeken, romantische verhalen, literaire romans, dvd’s, grootletterboeken, jeugdboeken en meer. De bibliotheekmedewerker stelt een leuk pakket  samen dat op afspraak en op vertoon van de bibliotheekpas kan worden afgehaald. Ook worden afspraken gemaakt over het terugbrengen van de geleende materialen. Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, gelden er langere leentermijnen en worden geen te-laat-gelden berekend.

Veiligheid

Het spreekt misschien voor zich, maar ook bij de afhaalbieb worden de voorschriften van het RIVM nageleefd. De medewerkers van de bibliotheek dragen handschoenen tijdens het samenstellen van de pakketten en bij het afhalen zorgen we ervoor dat er geen fysiek contact ontstaat. Boeken die teruggebracht worden gaan 5 dagen ‘in quarantaine’ en worden schoongemaakt.

Bel de bibliotheek

Mensen die gebruik willen maken van de afhaalbieb of andere vragen hebben, bijvoorbeeld over het lenen van e-books of luisterboeken, kunnen maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur bellen met de Bibliotheek Oosterbeek (026-333 49 82) en de Bibliotheek Dieren (0313-415 476) of mailen naar .

Voor mensen die tijdens de coronaepidemie zelf niet naar de bibliotheek kunnen of willen komen, is er een mogelijkheid om gebruik te maken van de Bibliotheek aan huis.