Duizendknoopbrigade houdt Japanse Duizendknoop in toom

duizendknoopbrigade geen categorie

Duizendknoopbrigade houdt JDK in toom

Ook in coronatijd!

Vanwege corona, moesten dit voorjaar en zomer helaas alle activiteiten van Groenclub en Activiteitencommissie worden afgelast. De in en rond ons dorp alom tegenwoordige Japanse Duizendknoop (JDK) trekt zich echter niets aan van het virus. Deze alles overwoekerende plant groeide en groeit vrolijk door. Voor de Duizendknoopbrigade een reden om, met inachtneming van de ‘1,5 meter afstandregel’ ook in coronatijd de Duizendknoop in toom te houden.

De ene week op dinsdag- de andere week op woensdagavond inspecteert een groep van circa tien Heveanen de plaatsen waar de Duizendknoop voorkomt. Onder meer rond de overloopvijver aan de Oude Oosterbeekseweg, bij de volkstuintjes en langs de oevers van de Seelbeek. De in één of twee weken tijd opgeschoten planten worden dan met wortel en tak verwijderd.

De groep heeft zich er bij neergelegd dat helemaal uitroeien waarschijnlijk niet zal lukken. Maar in toom houden lukt wel degelijk: op sommige plekken moet gezocht worden naar nieuwe planten.

Je kunt natuurlijk ook, zoals in Oosterbeek, varkens inzetten in de strijd tegen de JDK. Maar het werk van de Duizendknoopbrigade is effectiever!