Hapjes, drankjes en spannende potjes jeu de boules

geen categorie

Het jaarlijkse Heveadorp jeu de boules toernooi vond dit jaar plaats in de week van 20 tot en met 24 juni. Er hadden zich 12 teams ingeschreven die, verdeeld over drie poules, op de maandag- tot donderdagavond hun wedstrijden speelden. De weersverwachtingen waren soms wat ongunstig maar uiteindelijk viel het mee en konden elke avond wedstrijden gespeeld worden. De wedstrijden trokken niet alleen de spelers zelf naar het Heveaveld, maar ook belangstellend publiek zodat de organisatie elke avond meer koffie thee en limonade moest meebrengen. De gezelligheid zorgde er ook voor dat men pas lang na de laatste bal gegooid was weer naar huis terugkeerde.

Na deze vier avonden met poulewedstrijden was het vrijdag tijd voor de traditionele finale avond met hapjes, drankjes, Franse chansons en veel spanning. Het wedstrijdschema had wat weg van de kwalificatie voor de UEFA-Conference- League met vier ploegen (de nummers twee van de poules en de beste nummer drie) die in een tussenronde moesten strijden om één plek in de halve finales, en drie andere ploegen (de poulewinnaars) die pas in de halve finale zouden instromen. Het al vroeg aanwezige publiek zag de Beeklaan Boulers als winnaars van de tussenronde doorgaan naar de halve finale, waarin zij in een spannende wedstrijd Dolle Boule met 13-7 versloegen en zich zo plaatsten voor de finale. Daarin ontmoetten zij Ballenkoning die, met de laatste bal in de laatste ronde van de wedstrijd Mono had verslagen, met 13-12.

In die finale trokken de Beeklaan Boulers uiteindelijk aan het langste eind en zij kroonden zich met een 13-3 overwinning tot de nieuwe jeu de boules kampioenen van Heveadorp.