Jeu de boules toernooi

geen categorie

De afgelopen week vond weer het jaarlijkse jeu de boules toernooi plaats. Met 13 teams was er een goede opkomst en de meeste avonden waren goed gevuld met wedstrijden, soms wel van half acht in de avond tot nadat de lantaarns op het Heveaveld waren aangegaan. Het was een geluk dat de weergoden ons de meeste avonden goed gezind waren. Alleen op donderdag kon een wedstrijd niet doorgaan wegens een hoosbui.

De poulewedstrijden

De 13 teams waren onderverdeeld in 3 poules. De poulewinnaars plaatsten zich voor de halve finale op vrijdag, aangevuld met de winnaar van een playoff tussen de nummers 2 van elke poule en de beste nummer 3. Die beste nummer waren de Ketskoppen die op vrijdag in bloedvorm bleken te zijn. Zij sloegen zich overtuigend door de playoffs heen, wonnen hun halve finale tegen Dolle Boule en waren uiteindelijk ook in de finale oppermachtig. Daarin versloegen zij de Beeklaan Boulers met 13-6. Hun namen zullen worden toegevoegd aan de steeds langere lijst van winnaars op de wisselbokaal.

Veel deelnemers en aanmoedigers waren getuige van deze mooie overwinning, mede aangetrokken door de Franse muziek en de versnaperingen. Ook nadat de finale was afgelopen bleven velen nog lang nakletsen op het Heveaveld.

De finale-avond De finale-avond De finale-avond

 

De Ketskoppen, winnaars van het toernooi