Wel 17 teams werpen ballen op het Heveaveld

geen categorie

Hoge opkomst voor het Hevea jeu de boules toernooi

In de laatste week van juni vond weer het jaarlijkse jeu de boules toernooi plaats. Na nog wat late aanpassingen bleken er wel 17 teams mee te doen. Jaar na jaar stijgt het aantal deelnemers en met deze 17 teams konden we dit jaar we voor het eerst vier poules vullen.

Het was maar goed dat de avonden in deze tijd van het jaar lang zijn want het schema was vol en een paar keer was de zon al ruimschoots onder voordat de laatste bal richting de but werd geworpen. De woensdag kende zelfs een primeur, toen twee teams met scheidsrechter naar de baan in Doorwerth moesten uitwijken om hun partij te kunnen spelen.

Vanouds gezellige finaleavond

Op de vrijdag begonnen om 19:00 uur de finales. Na spannende kwart en halve finales stonden om 21:00 uur twee buren uit de Middenlaan in de grote finale. Mono en Dolle Boule lieten de beste wedstrijd van het toernooi zien, waarin uiteindelijk Dolle Boule aan het langste eind trok. Die wisten te vertellen dat de beker in het keukenraam komt te staan, zodat de verliezende buren er een jaar lang tegenaan moeten kijken. Daarna werd er nog lang nagepraat en -gedronken onder het genot van Franse muziek.