Hevea Dorpsfeest


25 juni 2022

 “Zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar,” zo luidden de reacties op het dorpsfeest dat de Bewonersvereniging in 2016 organiseerde ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Heveadorp.

In 2020 werd daarom besloten opnieuw een dorpsfeest te organiseren voor álle bewoners van Heveadorp, dus ook voor niet-leden van de bewonersvereniging. Maar helaas: vanwege corona, moest dit plan twee keer worden uitgesteld. We gaan er echter van uit, dat dit jaar het feest kan doorgaan. Een organisatiecomité met als ‘trekker’ dorpsgenote Tineke Rens is al enkele maanden druk bezig met de voorbereiding ervan.

Vanaf 12:30 uur is er op en rond het Heveaveld voor jong en oud van alles te doen. Het middagprogramma sluiten we af met een gezamenlijke maaltijd. Daarna is er muziek en gaan wellicht de beentjes van de vloer!

Klik op Programma Hevea Dorpsfeest voor een actueel overzicht van het programma

Hieronder vind je een toelichting op de verschillende programmaonderdelen. Voor algemene informatie over het dorpsfeest, klik hier

UPDATE 15 JUNI: In het programma is ‘aanmelden voor activiteiten uiterlijk 20 mei’ gewijzigd in ‘s.v.p. zo spoedig mogelijk’.

UPDATE 30 MEI: De kosten voor de gezamenlijke maaltijd zijn vastgesteld op €7,50 per persoon. Voor kinderen tot en met 12 jaar bedragen de kosten €5,00 per kind.

UPDATE 21 MEI: De ‘Stenen-tijdperk-wandeling’, vermeld in het programma dat in de huis-aan-huis verspreide flyer over het dorpsfeest staat afgedrukt kan helaas wegens omstandigheden niet doorgaan.


Toelichting op de verschillende programmaonderdelen 

Officiële ingebruikname van het ‘netsportcourt’

Onlangs is op het Heveaveld een zogenoemd ‘netsportcourt’ geplaatst. Dat maakt het mogelijk dat iedereen daar nu kan volleyballen, tennissen en badmintonnen.

Voorafgaand aan het Dorpsfeest zal de wethouder Sportzaken (op dit moment is nog niet bekend wie dat gaat worden) het startsein geven voor een volleybalactiviteit, waaraan bekende volleyballers zullen deelnemen. Daarmee wordt het net officieel in gebruik genomen. Bij deze ‘plechtigheid’ zullen naast leden van het Sport- en Beweegteam Renkum, ook sponsoren en vertegenwoordigers van de pers aanwezig zijn.


Kleedjesmarkt

Op het Heveaveld wordt een kleedjesmarkt georganiseerd. Heb je nog goede spullen die je graag een tweede kans wil geven, meld je dan aan. (s.v.p. zo spoedig mogelijk)

12:30 – 14:00 uur

Organisator: Jeanine Rog


Infostand Groene daken/afkoppelen regenwater

Waarom zijn regenwater afkoppelen en het creëren van groene daken zo belangrijk? Leden van de Groenclub kunnen je er alles over vertellen. En ook hoe je in aanmerking kunt komen voor korting op benodigde materialen.

12:30 – 14:00 uur


Schminken 

Voor de kleintjes!

Annemieke de Feijter en Brigit Mann zitten klaar in de feesttent om je om te toveren in ……….

12:30 – 14:00 uur


Tumblingbaan

Tumblen is een aaneenschakeling van turnoefeningen op een lange verende baan.  Op 25 juni wordt een 12 meter lange tumblingbaan op het Heveaveld gelegd. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen onder leiding van een turndocent turnoefeningen leren.

Begeleiding: Wolfgang Post

14:00 – 16:00 uur


Yoga

Onze dorpsgenoot Nelleke van Dulken van Kempen is een geschoolde yogatrainer en massagetherapeut. Zij zal twee workshops verzorgen:

Workshop baby- en dreumesyoga 

De allerkleinste Heveaantjes mogen met mama of papa komen voor een workshop met beweging en aanraking. De kindjes liggen op een matje (zijn aanwezig) of zitten op schoot. Het is een prachtige manier om je te verbinden met jouw kleintje!  

14:00 – 14:30 uur

Workshop Peuter- & Kleuteryoga

Nelleke neemt de kindjes mee op een zomersavontuur. Yoga voor peuters en kleuters betekent bewegen, zintuiglijk ervaren en fijn samenzijn. Papa en mama blijven in de buurt voor deze kleine Heveanen, maar hoeven niet mee te doen. 

Beide workshops duren zo’n 30 tot 45 minuten. Wil je meer weten over Nelleke’s werk? Kijk dan op www.liefyoga.nl of www.liefvoormama.nl!

14:45 – 15:15 uur


Workshop zelf bliss balls maken!

Wat is een bliss ball?

Een bliss ball is een voedzaam tussendoortje gemaakt van dadels of vijgen met noten of zaden en kruiden. Bliss balls geven je genoeg energie om weer even vooruit te komen en zijn lekker zoet door de vijgen en dadels. Bliss balls zijn makkelijk te maken, glutenvrij, vegan, rijk aan vezels, mineralen en gezonde vetten. De bliss balls bevatten net als een bonbon veel suikers al zijn het natuurlijke suikers. Dus met mate volop van genieten!

Voedingscoach Gabie Kusters van Wijs met Eten geeft twee keer een workshop om zelf bliss balls te maken. Tijdens de workshop maak je vijf bliss balls. Je kan zelf kiezen uit verschillende ingrediënten en je eigen creaties maken. Om je op weg te helpen zijn er voorbeelden en recepten.. Als je wilt kom je ook meer te weten over de ingrediënten en wat gezonde voeding is.  

Je start met als basis met vijgen of dadels en dan…. Het is een verrassing welke ingrediënten er zijn om de voor jou op dat moment de lekkerste bliss ball te maken. In elk geval zullen kaneel, cacao, kokos en limoenrasp niet ontbreken.

Betaal de kosten van deelname aan de workshop met twee muntjes van €2,50

Niet meedoen, toch proeven?

Voor wie geen zin heeft in het zelf maken van een bliss ball, maar wel heel graag wil proeven. Dat kan! Zolang de vooraard strekt voor 1 muntje van €1,-

Doe je mee met de workshop?

Kom naar het dorpsfeest. We starten om 16:00 uur met het maken van de bliss balls (tot 16:30 uur)


Kennismaken met de brandweer

Heb je altijd al eens in een brandweerauto willen kijken of willen weten wat er bij het blussen van een brand allemaal komt kijken? Op 25 juni staat de brandweer met een volledig uitgeruste zogenoemde tankautospuit op de Schefferlaan, naast het Heveaveld. 

En misschien mag je, als het mooi weer is, wel even spuiten.

Organisator: Tom Lehmann

14:00 – 16:00 uur


Varen op de Rijn met de Hevea-havenmeester  

Aanmelden is nodig (s.v.p. zo spoedig mogelijk)

Vanuit de Heveahaven vaart een sloep gedurende een uur richting Oosterbeek. Er kunnen ongeveer 10 mensen tegelijk mee.

Een tocht duurt ongeveer 1 uur. De sloep vertrekt vanuit de Heveahaven om 13:00 uur, 14:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur.

Geef op het aanmeldformulier aan met hoeveel personen je wil deelnemen en aan welke tocht: die van 13:00 uur, 14:00, 15:00 of 16:00 uur

Contactpersoon: Oscar Hollink


Lasergame

Aanmelden is nodig (s.v.p. zo spoedig mogelijk)

Lasergame is net als paintballen en trefballen een spel waarbij je een ander probeert te raken en probeert zelf niet geraakt te worden. Het team dat de meeste keren raakt en minst geraakt wordt, wint het spelletje. Het grote voordeel van lasergamen is dat in tegenstelling tot de andere twee geen pijn doet.

Van 12:30 uur tot 13:30 uur: voor maximaal 12 kinderen van 7 tot 9 jaar

Van 13:45 uur tot 14:45 uur: voor maximaal 12 kinderen van 9 tot 12 jaar


Jachtseizoen

Aanmelden is nodig (s.v.p. zo spoedig mogelijk)

Met een team ga je op jacht naar een ontsnapte boef. De boef krijgt een aantal minuten voorsprong op de jagers. Daarna wordt de gps-positie van de boef doorgegeven en mogen de jagers hun zoektocht beginnen.

Voor maximaal 20 -25 kinderen van 8 tot 12 jaar.

15:00 – 17:00 uure


Wandeling: de geschiedenis van de Duno

Het landgoed de Duno kennen we natuurlijk allemaal. Maar kent u ook de rijke geschiedenis van het landgoed en het ontstaan ervan? Tijdens de wandeling vertellen  Willem Hillen en Geert van der Straaten daar alles over en wijzen je op zaken die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen. 


Bubbelvoetbal op de Hunneschans

Aanmelden is nodig (s.v.p. zo spoedig mogelijk)

Bubbelvoetbal is te vergelijken met gewoon voetbal. Het enige verschil is dat je voetbalt in een ballon. Je krijgt een ronde opblaasbare bal (ballon) om bijna je gehele lijf heen, alleen je hoofd en je onderbenen zijn vrij. Bij bubbelvoetbal gelden dezelfde regels als voetbal, het is alleen lastiger om de bal te raken, omdat je beperkt bent door de opblaasbare bal (ballon) om je heen. Met deze opblaasbare bal (ballon) kan gebotst, geduwd en gevallen worden zonder daar iets van te voelen.

Bubbelvoetbal speel je met twee teams bestaande uit vijf deelnemers. Leeftijd vanaf 13 jaar.

Je opgeven voor deelname kan individueel of per team.

Tussen 13:00 uur en 16:00 uur spelen elk half uur twee teams twintig minuten tegen elkaar. Daarna is er tien minuten tijd om van spelers/teams te wisselen.

De kosten van deelname bedragen €1,- per persoon. Koop een muntje van €1 bij de Infostand op het Heveaveld en betaal daarmee op de Hunneschans.


Optreden van het popkoor ‘de Koorsprong’

Popkoor ‘de Koorsprong’ het gezelligste koor in onze omgeving staat onder leiding van dorpsgenote Dookje Engelhard. Het koor zingt meerstemmig bekende popsongs. Je zult worden uitgenodigd met één van de nummers mee te zingen.

Kijk voor meer informatie over het koor op: https://www.dekoorsprong.nl/


Gezamenlijke maaltijd

Aanmelden is nodig (s.v.p. uiterlijk 20 juni)

Samen eten aan lange picknick tafels: een goede manier om elkaar te ontmoeten en nader kennis te maken. De ‘Oude Herbergh’ komt met de Ofyr en zal de maaltijd verzorgen. Een volledige maaltijd kost €7,50 per persoon. Voor kinderen bedragen de kosten €5,00 per kind.

Maak s.v.p. de totale kosten uiterlijk 24 juni over op bankrekening nummer NL60 INGB 0000 2833 44 ten name van Bewonersvereniging Heveadorp, onder vermelding van ‘Gezamenlijke maaltijd dorpsfeest’


Bingo 

Verschillende winkeliers en supermarkten in Doorwerth en Oosterbeek hebben aantrekkelijke prijzen beschikbaar gesteld.

Doe mee, koop voor een muntje van €1,- een bingokaart en misschien ga jij wel met een van die prijzen naar huis! 


Feest met Vinyl on tour 

Een klein kraakje, een mooie zwarte plaat, een enthousiaste DJ achter oma’s omgebouwde theemeubel. Krijg je al zin in een ouderwets feestje? Met een knipoog naar de goeie ouwe fuifjes in de schuur, klassenfeesten van weleer en altijd met lekkere platen van toen, of van nu.

Onze dorpsgenoot DJ Kees (Jansen) verzorgt ’s avonds de muziek van 20-24 uur.

Kijk hier om alvast in de sfeer te komen.


Het Hevea-Dorpsfeest wordt mede mogelijk gemaakt door: medewerking van ‘Geldersch Landschap en Kasteelen’ en door:

Algemene informatie

Aanmelden activiteiten

Voor sommige activiteiten (zie programma) is vooraf aanmelden noodzakelijk. Voor enkele activiteiten geldt een maximaal aantal deelnemers. Bij overschrijding daarvan kunnen we besluiten de activiteit een extra keer uit te voeren. Je wordt verzocht je ook voor de gezamenlijke maaltijd vooraf aan te melden, opdat ‘de Oude Herbergh’ gericht kan inkopen en niet onnodig voedsel wordt verspild.

Aanmeldformulier voor Activiteiten en Gezamenlijke maaltijd


Infostand 

Op het Heveaveld vind je op de dag van het feest een infostand. Daar kun je terecht voor:

  • informatie over de activiteiten
  • muntjes, waarmee je consumpties kunt betalen
  • het betalen van de kosten van activiteiten waarvoor je je hebt aangemeld
  • aanmelden als lid van de bewonersvereniging (voorzover je dat nog niet bent)

Betalen voor muntjes en activiteiten kan contant, maar bij voorkeur met PIN

Het infopunt is ook het vertrekpunt voor de gezamenlijke activiteiten zoals wandelingen.


De bar

Tijdens de middag en avond zijn drankjes verkrijgbaar in de feesttent. Snacks zijn ’s middags ook in de bar te verkrijgen. 

Drankjes snacks en de gezamenlijke maaltijd betaal je met munten met een waarde van €1,00 en €2,50 

Voor frisdrank betaal je €1,00 en voor de gezamenlijke maaltijd €7,50

De prijs van bier en wijn wordt nader bepaald. 


Heveabier 

Het nieuwe etiket, ontworpen door Hein Niemeijer

Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van Heveadorp werd in 2016 een speciaal bier ontwikkeld en gebrouwen. Dat bleek een groot succes Binnen enkele weken was de hele voorraad uitverkocht.

Goed nieuws, want aan een ambachtelijke brouwer is gevraagd opnieuw Heveabier voor ons te brouwen. Het zal vanaf circa 24 juni verkrijgbaar zijn en uiteraard ook tijdens het dorpsfeest.

Als je verzekerd wilt zijn van een doos waarin 24 flesjes, bestel dan nu alvast één of meer dozen á €38,40- per doos.

Bestel één of meer dozen via het:

Hevea100Bier – Bestelformulier


Duurzaamheid

In de voorbereiding hebben we goed nagedacht over wat we kunnen doen om het feest zo duurzaam mogelijk te maken. Zo hebben we voor bekers etcetera een zo duurzaam mogelijke oplossing gekozen en wordt het eten, waar mogelijk, lokaal en duurzaam ingekocht.


Tot slot

Het dorpsfeest wordt georganiseerd op initiatief van de Bewonersvereniging Heveadorp. De kosten van het feest worden betaald van wat leden bijdragen aan lidmaatschapsgeld. Op het feest zijn álle bewoners van Heveadorp van harte welkom. Dus ook niet-leden. Maar bent u (nog) geen lid, dan zouden wij het erg op prijs stellen wanneer u besluit lid te worden. Het lidmaatschapsgeld bedraagt slechts €10,- voor individuele leden en €15,- voor een gezin.

Aanmelden gaat heel eenvoudig via dit formulier.

Als welkomstgeschenk ontvangt u het boek ‘De eeuw van Heveadorp’ (Zo lang de voorraad strekt)