HeveadorpFilms

Films over Heveadorp

Heveadorp is een foto- en filmgeniek dorp. Daarvan getuigen de vele filmpjes die op YouTube en Vimeo te vinden zijn over (de geschiedenis van) Heveadorp en omgeving. We hebben voor u een selectie gemaakt.  

Bekijkt u deze pagina op uw smartphone? Houd deze dan horizontaal.

Heeft u suggesties voor aanvulling van deze pagina, neem dan contact met ons op.

Heveadorp, een pareltje in het groen
Opnamen, gemaakt in het voorjaar van 2020, van het hedendaagse Heveadorp (onder meer de rietgedekte cottagewoningen), de fabriek die hier eens stond, en de landgoederen die het dorp omringen. In het filmpje ook aandacht voor de geschiedenis van de Hunneschans en van het dal van de Seelbeek, waarin het dorp is gebouwd. (Lengte 12:21)
Maarten Veldhuis (Waterschap Vallei en Veluwe) zocht en vond de bron van de Seelbeek. Een bijzondere beek, omdat de beek zijn oorsprong vindt in een bron. De meeste beken op de Veluwe zijn zogenoemde sprengen: beken die ooit gegraven zijn.
(Lengte: 1'21")
In de vijvers langs de Fonteinallee hebben zich enkele beverfamilies gevestigd. Wie geluk heeft kan deze dieren tegenkomen.
(Lengte: 2'45")
Profielwerkstuk van Marie-Anne Faustinelli
Marie-Anne Faustinelli maakte in 2013 (zijn woonde toen nog aan de Beeklaan) in het kader van haar opleiding een heel interessant animatiefilmpje over de geschiedenis van Heveadorp. (Lengte: 7:21)
De Hunneschans
Dronebeelden van de Walburcht Hunneschans (Lengte 2:24)
Winter in Heveadorp
Opnamen van een besneeuwd Heveadorp, winter 2010 (Lengte 4:59)
Heveadorp in Onzichtbaar Nederland
Prachtige (drone)beelden van het hedendaagse Heveadorp en van het dorp in tijden van weleer, interviews met Heveanen (onder wie Dirk Tuynman) en veel meer in een een kort filmpje, gedestilleerd uit aflevering 5 (Industrie) van de VPRD-documentaireserie 'Onzichtbaar Nederland.'
Deze werd uitgezonden op 15 december 2016. Wilt u de complete aflevering bekijken? Klik hier(Lengte: 5:25)
Het Dorenweertse (klompen)pad
Impressies van een wandeling over de stuwwal bij Doorwerth/Heveadorp en door de uiterwaarden van de Rijn. Start en finish in Heveadorp (Lengte 8:33)
Heveadorp direct na de oorlog
Impressies van de verwoestingen in het dorp als gevolg van de slag om Arnhem, september 1944. (Lengte 4:17)
Het Dunoplateau
Impressies van het Dunoplateau, terwijl de azalea's in bloei staan
Op het landgoed 'Hoog Oorsprong' ten noorden van Heveadorp zag een bewoner hoe een ringslang (bijna) een kikker ving.
(Lengte: 1'13")
In een dode boom op de Dunolaan bevindt zich een roestplaats (=slaapplaats) van een bosuil. (Lengte:0'34")
Op een warme zomeravond landde er in een tuin in ons dorp een (jonge) sperwer om verkoeling te zoeken in de vijver. Een tamelijk unieke belevenis.
(Lengte: 1'32")
De Groenclub van Heveadorp organiseerde voor de kinderen in Heveadorp in februari 2020 een 'cursus' nestkastjes timmeren.
(Lengte: 1'39")