Plandelen

Al meer dan dertig jaar organiseert de Groenclub twee keer per jaar een zwerfvuilactie: in maart en in september. Per e-mail worden alle bewoners uitgenodigd daaraan deel te nemen.

Naast deze ‘reguliere’ acties verzamelt een groeiend groepje bewoners ook tussentijds zwerfafval. Gewapend met grijpstok en afvalzak combineren zij een wandeling in en rond het dorp om te ‘plandelen.’ (Plandelen = wandelen + plastic rapen). 

Fixi app

De gemeente Renkum juicht dit soort initiatieven natuurlijk toe en faciliteert die ook. Wil je ook zo af en toe plandelen, dan kom je in aanmerking voor een gratis grijpstok en (groene) afvalzakken. Hoe?  Neem daarover contact op met de Groenclub via

Heb je een volle zak zwerfvuil bij elkaar verzameld, dan kun je die achterlaten bij een afvalbak bij jou in de buurt. Maak er een foto van en meld via de app Fixi *)of via Renkum.nl/fixi waar je de zak hebt geplaatst. Een medewerker van de gemeente haalt dan zo snel mogelijk de zak op. Zodra de melding is afgehandeld krijg je daarover bericht.

*) Je kunt de app Fixi downloaden via de Appstore of de Google Playstore

Door tijdens een wandeling blikjes, sigarettendoosjes, chipszakken, snoeppapiertjes e.d. op te rapen houden we ons mooie dorp écht schoon.