Providers met elkaar vergeleken

Providers met elkaar vergeleken

Dorpsgenoten Nico van Schaik en Wim Huysman hebben de verschillende providers met elkaar vergeleken.

Wat bieden ze en tegen welke prijs?

Heeft u besloten om over te stappen op glasvezel dan zult u een keuze moeten maken voor één van de vier providers die internet, tv en telefoon gaan aanbieden via glasvezel.

 • Kiest u voor Delta of voor Caiway dan heeft dat voor u én voor de bewonersvereniging extra veel voordelen.
 • Bij Caiway: Internet & Televisie de eerste zes maanden vanaf €9,95 (daarna: €52)
 • Bij Delta: gratis volledige installatie waarbij er een mesh wifi-netwerk door het hele huis wordt aangesloten door een deskundige monteur.
 • U krijgt € 25 retour gestort op uw rekening wanneer u kiest voor Delta of voor Caiway.

De bewonersvereniging Heveadorp krijgt € 50 voor elke DELTA- of Caiway-aanmelding via een van onderstaande links. Geld dat gebruikt zal worden voor activiteiten in Heveadorp.

Links om u aan te melden

Bestel via onderstaande links, profiteer van scherpe aanbiedingen en bezorg de bewonersvereniging een voordeeltje voor leuke dingen

CAIWAY

DELTA

ONLINE

HELDEN VAN NU

Conclusies t.a.v. de verschillende providers

 • Het eerste jaar is Caiway erg goedkoop. Na het eerste jaar zijn de prijsverschillen tussen de verschillende providers minimaal.
 • Online biedt wat meer zenders dan andere providers. Als je dat belangrijk vindt is deze provider iets gunstiger.
 • Geen zin om alle apparatuur zelf aan te sluiten? Kies dan voor DELTA. Een monteur sluit modem, TV ontvanger en telefoon aan, zorgt voor Wifi door het hele huis en vertrekt pas zodra alles werkt. Kortom: geen gedoe.
 • Let op veilig internetten met F-secure: een goed beveiligingsprogramma. Meestal betaal je daarvoor een meerprijs. Behalve wanneer je bij Delta kiest voor internet met een hogere snelheid (400Mbps). Dan zijn vijf apparaten gratis beveiligd. Bijvoorbeeld je smartphone, pc, laptop en tablet. Een tweepersoonshuishouden heeft meestal één laptop/pc en twee smartphones. Dan zit je al op drie apparaten. Meerprijs zie de tabel onderaan dit artikel.
 • Delta biedt de hoogste internetsnelheid (150 Mbps) en 200 uur TV opnemen.
 • Als je gewoon TV wilt blijven kijken via Ziggo, dan heb je aan Internet only voldoende. DELTA biedt dat voor de laagste prijs. De op een na voordeligste keuze is Online.
 • Caiway is (vanwege de hoogste korting gedurende het eerste jaar) de voordeligste keuze wanneer je voorlopig voor één jaar internet en tv wil.

Freedom Internet

Hoogstwaarschijnlijk komt Freedom Internet, de opvolger van XS4all, in het derde kwartaal beschikbaar via Delta glasvezel.

Zie https://freedom.nl/diensten/internet.

Freedom biedt 100 Mbit/s internet via een landelijk glasvezelnetwerk voor €59,- per maand of via een regionaal netwerk voor €49,- per maand, inclusief 5x F Secure. Extra kosten voor TV: vanaf €15,95 per maand (Canal Digitaal). Bellen kost 9 cent per minuut. Dat is €899,40 per jaar (of €779,- regionaal).

Niet duidelijk is of Freedom in Heveadorp een lagere prijs zal aanbieden.

In de tabel (waarvan een afbeelding hieronder) zijn alle kosten met elkaar vergeleken. Voor een grotere en beter leesbare versie van deze tabel (een pdf) klik hier.