Updates Kunstkaart Heveadorp in de maak

Mandy houdt ons van de vorderingen op de hoogte. Op deze pagina vindt u de updates.

Update 28 juni

12 Juni was het zover voor de (volwassen) schapen van de Ginkelse heide, hun wollen outfits te laten scheren door professionele schaarridders.Gelukkig was het na drie jaar ook weer mogelijk een ambachtelijk markt op te zetten bij dit traditionele gebeuren.

Ik kreeg een uitnodiging en heb deze in dankbaarheid aanvaard met een aantal van de clubgenoten van mijn schilderclubs. Het was een prachtige dag. Zoals voorheen een mooie gelegenheid de bijna voltooide kerstkaart (lees dus: schilderij voor dit doel) alvast aan het publiek voor te stellen.

We hebben hem op de kraam geplaatst waar o.a. meerdere kaarten van de vorige 25 jaren werden getoond en aangeboden ten bate van de Manege Zonder Drempels. De heer Hans Schlepers nam dit onderdeel onder zijn geoefende hoede.

Zelf zat ik met een paar kunstenaar collega’s twee kramen verderop te werken aan een ander project dat eveneens zijn aandacht verdient, te weten een oldtimer die ingezet wordt voor SOS kinderdorpen.

Positieve reacties op ‘Heveakaart’

Maar wat Heveadorp betreft, het schilderij heeft reeds aandacht gehad en positieve reacties opgeleverd.

Dit weekend gaf ik er de laatste zwier aan en komende week zal ik uitgeverij Modern benaderen in de hoop dat de kaart voor eind augustus gedrukt kan worden. Dit om hem bij het volgende evenement, de Oud Lunterse Dag te Lunteren (27 augustus) aan te bieden voor de eerste verkoop.

Maar voor u, nu deze primeur, een aanloop naar  en een beeld van het eindresultaat…


Update 1 juni

Zoals u eerder heeft kunnen lezen is Mandy Nellestein bezig met het maken van een kunst/kerstkaart ten behoeve van de Manege Zonder Drempels te Bennekom. Met als onderwerp Heveadorp.

Een onmisbaar element in deze voorstelling die al meer dan 25 jaar wordt vervaardigd, is het paard. Er hebben vele aanspanningen, paarden onder het zadel, voor de slee etc. hun plek gevonden in een van de winterse taferelen.

Deze keer leidde de zoektocht naar een paard uit Heveadorp zelf of de nabije omgeving.

De eigenares van Maestro bood haar prachtige koperkleurige Letlander Maestro spontaan aan. Maestro heeft al de gezegende leeftijd van 22 jaar bereikt en komt van de Snippenvlucht te Doorwerth. Als een waar topmodel werd hij gepoetst en opgemaakt voor het doel en verscheen deze brave glanzend voor de camera en het oog van de schilderes.

Hij staat nu nog alleen in schets op het beeld, maar het dorp vordert langzaam maar zeker tot de penseel zijn warme kleuren uit de verf zal gaan brengen.

Tot zover de update en tot de volgende keer, wellicht een bijna voltooid beeld dat geëxposeerd zal gaan worden tijdens het schaapscheerdersfeest op 11 juni op de Ginkelse Heide te Ede.


Update 11 april

Zeer geachte Heveadorpers,
Fijn dat ik mijn ontwikkelingen naar de kunst/kerstkaart hier weer mag delen. De kaart van jullie prachtige fotogenieke en schilderachtige dorp.
Wel, afgelopen vrijdag, 8 april, zes dagen na de datum waarop mijn moeder jarig zou zijn geweest, heb ik het vorige schilderij aan de drukker overgedragen. Dit gebeurt altijd op de Manege Zonder Drempels, de instelling waar aan het schilderij en de uiteindelijke kaarten die daarvan gemaakt worden ten goede komen.

Na 22 jaar rees opnieuw de vraag of de drukker, Karel Heij drukkerij Modern te Bennekom, opnieuw bereid zou zijn een aanzienlijk aantal kaarten kosteloos te drukken. Zijn prachtige bijdrage aan de Manege. Tot onze vreugde zegde hij ook dit jaar deze gulle gave toe. En kan ik helemaal zonder zorgen aan de slag. Het doek is in huis, de kwasten staan klaar om te dansen, de verf zingt in de tube. De foto’s zijn gemaakt en last but not least, het sneeuwde opnieuw in april… Het kan niet anders dan dat alle pijlen goed gericht staan om Heveadorp in de olieverf te doen verrijzen!

Tot zover en tot nader bericht,
Met creatieve groet,
Mandy Nellestein