Wandelingen in en rond Heveadorp

Met aan alle kanten bossen, velden en vergezichten leent de omgeving van Heveadorp zich voor prachtige wandelingen. Bijvoorbeeld de wandeling langs historische plaatsen in Heveadorp, een van de met pijlen aangegeven wandelingen van het Wandelnetwerk Veluwe, een van de drie klompenpadwandelingen of de NS-wandeling. In het overzicht hieronder: een korte beschrijving van de diverse wandelingen en links naar de websites met meer informatie.

Leuke weetjes voor tijdens het wandelen vindt u op: http://www.heemkunderenkum.nl/


Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Heveadorp werd in juni 2016 een wandelroute uitgezet langs historische locaties. Op elke locatie werd een bordje geplaatst met daarop een oude foto en een verhaal. In september 2016 werden de bordjes verwijderd; wat velen jammer vonden.

Daarom hebben we op de website Routeyou.com de route ‘Langs historische plaatsen in Heveadorp’ gecreëerd. De bordjes met oude foto’s zijn nu als poi’s (points of interest) aan te klikken. De route gaat over een afstand van 3,6 kilometer en voert langs 35 historische locaties. De route begint bij ‘Huis de Tol’ aan de Fonteinallee.
Via Spotify is de beschrijving bij de foto’s ook te beluisteren. Maakt u de wandeling bij voorkeur virtueel? Bekijk dan het 
filmpje ‘Heveadorp in foto’s en verhalen
Kort nadat de route op Routeyou.com was geplaatst voorzag de redactie van Routeyou de wandeling van vijf sterren en het predikaat ‘Aanrader’. Een van de reacties luidde: ‘Fantastische route en set van POI’s. Een parel van een wandeling’.

Als je de route wilt wandelen, download dan de app MyRouteYou Mobile op je smartphone.


Op de Veluwe zijn talloze, met gekleurde pijlen aangegeven wandelingen uitgezet. Samen vormen deze het Wandelnetwerk Veluwe. 

In de omgeving van Heveadorp vind je circa tien van deze wandelingen. We beperken ons tot wandelingen die beginnen bij de Westerbouwing, bij de ingang van Landgoed Duno en bij Kasteel Doorwerth.

Zoom in op de kaart van de Veluwe naar de omgeving van ons dorp. Je kunt een rondwandeling bij elke pijl beginnen of bij één van de startpunten. (Als je bij een willekeurige pijl begint is het handig om te weten hoe lang de wandeling is. Zie hieronder)

Bij het startpunt Westerbouwing beginnen drie wandelingen:

Groen: 4,3 km / Geel: 1,8 km / Oranje: 5,6 km

Bij de ingang van Landgoed Duno aan de Oude Oosterbeekseweg beginnen twee wandelingen:

Groen 4,3 km / Blauw 12,5 km

Bij Kasteel Doorwerth beginnen drie wandelingen: 

Blauw 12,5 km / Rood 5,2 km /Oranje 3,3 km

Print screen van de kaart met omgeving Heveadorp.

Het Dorenweertse (klompen)pad

Ontdek het afwisselende landschap en de cultuurhistorie in het buitengebied van Doorwerth en Heveadorp. Wandelen rondom het imposante kasteel, door de uiterwaarden en hellingbossen met mooie vergezichten. Klompen aan, rugzak op en gaan! 
Filmpje Dorenweertsepad


NS Wandeling, Hemelseberg, Landgoed Duno en Westerbouwing, 5, 7 of 15 kilometer

Met de karakteristieke trolleybus kun je vanaf beginpunt Oosterbeek zo naar Arnhem. Niet doen, want dan mis je een schitterend wandelgebied, waar veel te zien is. Het begint met villa Hartenstein, het hoofdkwartier van de operatie Market Garden. 
Daarna de Hemelse Berg met prachtige beek, de Engelse huizen in Heveadorp, landgoed Duno en de Westerbouwing met uitzicht over de rivier. Bij het kerkje van Oosterbeek ga je de uiterwaarden in. Tot slot landgoed Mariëndaal en voor wie wil het centrum van Arnhem.